Kako da iznajmite automobil i šta da gledate kada to radite

Iznajmljivanje automobila je jednostavan i brz postupak. U Beogradu postoji više agencija koje se bave rent a car uslugama, pa ako budete pažljivi možete odabrati baš onu koja će ispuniti sva vaša očekivanja. Rent a car u Beogradu se razlikuje u mnogo čemu pa se tu odmah na početku izdvajaju uslovi najma vozila, vozni park, da li postoji mogućnost neograničene kilometraže ili da li se vrši isporuka vozila ili morate da dođete po vozilo.

Da li rent a car radi dostavu vozila?

Iako ovo ne deluje kao preko potrebno, ipak može biti izuzetno korisno. Na primer, dolazite avionom u Srbiju i sigurno vam ne bi smetalo da vas na aerodromu sačeka vaše vozilo koje ste naručili unapred. Dodatno, ne mora to biti aerodrom, postoji mnogo drugih situacija gde vam može biti lakše da vam neko dostavi vozilo nego da vi idete po njega. Da stvar bude još i bolja, neke agencije nude i mogućnost da vozilo razdužite tamo gde vam odgovara, na primer, na aerodomu kada se vraćate nazad iz posete Srbiji. Znači, kada birate agenciju, obavezno pogledajte da li rent a car radi dostavu vozila i pod kojim uslovima.

Proverite kakva su vozila u voznom parku

Ovde nikada ne možete biti 100% sigurni kakva su vozila, ali lako možete saznati koliko su stara i koje su marke. Ovo itekako govori i o stanju i o udobnosti rent a cara. Na primer, neke agencije jasno ističu da su vozila do 5 godina starosti, da imaju vozila iz luksuzne klase, vozila za gradsku vožnju i vozila za duge vožnje – na primer idete iz Beograda do Vranja, obilazite i nikoliko gradova usput i potrebno vam je da vas vožnja ne umori. Kada je umor u pitanju posebno, ne možete računati da je svako vozilo za duge vožnje, pa se zbog toga dobro pripremite i raspitajte o udobnosti. Neka bolje agencije imaju i mogućnost iznajmljivanja profesionalnog vozača koji će vam biti na raspolaganju, pa proverite i to ako će vam tako biti lakše.

Proverite uslove, osiguranje i tražite neograničenu kilometražu

Ako ste pronašli ono što vam je potrebno, pročitajte uslove i dodatno pitajte telefonon ili lično o uslovima. Ako vidite nešto što vam nije jasno, bolje je da odmah pitate nego da dođete u nezgodnu situaciju kada shvatite da nešto morate dodatno da platite ili da ste prevideli obavezne troškove na koje niste računali. Raspitajte se i za osiguranje, koja vrsta osiguranja je u pitanju i da li vozila imaju i kasno osiguranje. Dešava se da kasko osiguranje ne važi za sva vozila, pa proverite za koja vozila važi. Takođe, neograničena kilometraža je odlična stvar ako planirate da unajmite rent a car na više dana i pređete veću kilometražu. Pitajte koji su uslovi da se dobije neograničena kilometraža.

Rent a car može da prođe lepo i jednostavno, a da pri tome i uživate u vožnji. Bitno je da odaberete pravu agenciju, a u tome vam može pomoći i iskustvo drugih ljudi. Zbog toga prelistajte iskustva koja su ljudi pisali na internetu. To možete naći na Facebook stranici ili Google review stranici ako agencija ima svoju Google Business stranicu. Obavezno pročitajte.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *