Sony Xperia X – Kamera test (VIDEO)

Testirali smo prednju i zadnju kameru za vas! Evo kakve snimke i fotografije možete napraviti sa najnovijim vodećim telefonom Sony kompanije.

Nedavno smo imali prilike da testiramo najnoviji Sony Xperia X telefon, što smo mi i učinili! Detaljno! Ipak, u prvom video prilogu koji smo uradili nismo mogli detaljno da govorimo o svakom segmentu telefona jer bi on trajao oko 45 minuta. Zato smo rešili da samo ukratko spomenemo koju reč o kameri, a da naše detaljnije utiske iznesemo u novom video prilogu.

Pre nego što nastavimo dalje i obuhvatimo ono što nismo u opštem testu, (ipak nije poenta da i test kamere traje preko 10-15 minuta), preporučujemo da pogledate naš test prednje i zadnje kamere Sony Xperia X.

Dakle, videli ste da prednja i zadnja kamera slobodno mogu da se uvrste u prvih pet najboljih kod pametnih telefona. Fotografije koje one mogu napraviti su pune detalja, odlično su saturisane i uvek oštre, odnosno u fokusu.

Zahvaljujući hibridnom fokusu, Xperia X može da napravi vrhunske snimke. Prema našem sudu, Xperia X je telefon koji može da napravi najbolje video snimke od svih pametnih telefona, ako govorimo o FullHD rezoluciji. Nažalost, za one kojima je 4K rezolucija binta, za sada nije moguće beležiti takve snimke na Xperia X telefonu. Šuška se da bi Sony u budućnosti mogao da to softverski omogući jer je hardverski moguće. Videćemo šta će biti…

O saturaciji, o količini detalja, rezoluciji i slično, smo pričali u samom video prilogu. Ono što nismo spominjali je kako se kamera snalazi u uslovima brze promene svetlosti, odnosno kakva je ekspozicija zadnje kamere. Pa, budući da se definitivno radi o vrhunskom senzoru, kamera uspeva da reši problem variranja osvetljenja i promene ekspozicije vrlo dobro, ali nekada joj treba malo vremena da kalibriše ekspoziciju takod a snimci u pojedinim momentima bivaju “maličice” zatamljeni ili previše osvetljeni.

Takođe, primetili smo da prednja kamera ima poteškoća prilikom beleženja video snimka tokom noći. Ako ste pažljivo gledali naš test kamere, sigurno ste primetili da se na primer snimku vidi da se boje naglo menjanju. Pretpostavljamo da je to zbog izrazito toplog osvetljenja uličnih svetiljka u trenucima snimanja pa je kamera tim promenama boja pokušala da “ispegla” faktor lošeg osvetljenja.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *