Šta da radite sa starim kablovima?

Sigurno ste više puta u životu bili u situaciji da se zateknete u moru nepotrebnih kablova i niste znali šta sa njima. E pa mi ćemo vam dati savet kako kablove da iskoristite i da čak i zaradite.

Ako ste skoro renovirali kuću i menjali elektro instalacije sigurno ste se susreli sa gomilom kablova. Dužina kablova koji su išli kroz vaš stan nikako se ne može nazvati malom. A šta sa kablovima, da li su oni deo šuta koji se baca ili ih treba posebno negde odložiti? To pitanje verovatno vam je prošlo kroz glavu.

Opet ako ste tom prilikom sređivali i podrum verovatno ste naleteli na kesu punu kablova. Da, vaše majke i bake imale su tu čudnu naviku da mnogo toga ne bacaju već sakupe u kesu i spuste u podrum. Pronašli ste kesu punu starih neupotrebljivih produžnih kablova i pitate se šta da radite sa njom? Takođe u podrumu je i mnoštvo starih lampi koje ničemu ne služe a imaju prilično dugačke kablove. Ponovo se pitate šta sa stram kablovima?

Možda ste nakon renoviranja stana i čišćenja podruma rešili da zamenite i stare kućne aparate novim. Opet ste se zatekli sa gomilom uređaja koji imaju više metara kabla. Pitate se šta bi mogli uraditi sa kablovima?

Rešenje je jednostavno. Kablove možete reciklirati. Sve što je potrebno da uradite je da kablove odnesete do neke od kompanija koje rade otkup. Ovom prilikom možete i zaraditi. Naime u kablovima se nalaze bakarne licne koje se dalje mogu preraditi.

Jedna od vodećih kompanija za reciklažu i tretiranje bakra je upravo Jugo -Impex. Kompanija koja dugi niz godina svoju delatnost usavršava i prati svetske standarde. Danas rade na vrlo visokom nivou koji ispunjava sve zakonske standarde naše zemlje. U okviru svog pogona kablove koje sadrže bakarne komponente prerađuju i daju im novi život.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *