TEST: Tablet iPad pro 9,7

Iako bi bilo preterano nazvati ga kompletnom zamenom za laptop, poslednji tablet iz „Epla“ je njihov najbolji pokušaj u tome.

Impresivan i u pogledu dizajna, ali i u pogledu performansi, iPad Pro 9,7 ima najbolje od prvog iPad Pro modela, ali umesto u 12,9 inča, sve je spakovano u mnogo kompaktnije dimenzije od 9,7 inča. Uz to, ima izuzetno kvalitetan i precizan ekran, kao i najbolju ugrađenu kameru od svih „Eplovih“ tableta.
Ona je preneta iz smartfona iPhone 6s i ima 12 MP. Može da snima video u 4K rezoluciji, 240 fps usporeni video i Live Photos. Takođe, ovo je prvi iPad sa True Tone blicom, tako da tonovi kože izgledaju super bez obzira na osvetljenje. Prednja FaceTime HD kamera poseduje najnovije senzore i daje mogućnost pravljenja vrlo kvalitetnih slika. Podjednako impresivno deluje LED displej rezolucije 2,048 x 1,536. Najbitnija stvar je to što je vrlo svetao, više nego bilo koji drugi model i minimalno reflektuje svetlost pa bez ikakvih poteškoća može da se koristi na vrlo jakom dnevnom svetlu. True Tone displej, kako su ga u „Eplu“ nazvali, koristi specijalni senzor koji detektuje ispred kakvog svetla se nalazi korisnik i u skladu s tim menja boje na ekranu kako bi izgledale što prirodnije.
U odnosu na originalni iPadPro, razlika je i u tome što je A9X čip uparen s upola manjom memorijom (2GB of RAM), ali se to u performansama gotovo i ne primećuje. I dalje nema 3D Touch-a, a home dugme koristi ID senzor. n bolji zvuk

I ova verzija, poput iPadPro, ima četiri zvučnika postavljena na svim krajevima tableta koji daju bolji zvuk od većine klasičnih laptopa, ali je baterija zbog dimenzija nešto manja i ima 27.5 Wh. Ima i prenosivu tastaturu.

Izvor: Blic.rs

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *