Kako iskoristiti stari telefon za video nadzor ili nadzor bebe?

Evo kako da od telefona napravite napredan video nadzor ili “baby monitor”.

Bio telefon star ili ne, vi sa njim možete mnogo toga pa i da ga pretvorite u napredan video nadzor. Možda nije pogodno to uraditi sa telefonom koji često koristite jer bi on morao boraviti samo na jednom mestu… Baš iz tog razloga vam u naslovu pišemo “kako iskoristiti stari telefon”.

>> Kako koristiti telefon kao web kamericu na računaru? <<

Po čemu se ova aplikacija izdvaja iz mase? Pre svega, Alfred aplikacija se vrlo lako postavlja. Potrebno ju je preuzeti sa Google Play ili App Store prodavnice na oba telefona, pokrenuti je, prijaviti se na isti Google nalog i odabrati ulogu tj. koji će telefon funkcionisati u svojstvu kamere, a koji u svojstvu monitora. Evo malo detaljnijeg uputstva:

1. Prvo na jednom telefonu preuzmite Alfred aplikaciju i pokrenite je.

>> Alfred – iOS <<

>> Alfred – Android <<

2. Zatim odaberite da uloga telefona bude kamera.

3. Prijavite se na svoj Google nalog.

4. Sada na drugom telefonu takođe preuzmite Alfred aplikaciju i pokrenite je.

5. Potom odaberite da uloga telefona bude monitor.

6. I na kraju se prijavite na isti Google nalog koji ste koristili prilikom prijavljivanja na prvi telefon.

To je to što se tiče postavljanja. Kao što vidite, veoma je lako. Sledeće što nam se dopada kod Alfred aplikacije su opcije daljinske kontrole. Putem telefona pomoću kog vršite monitorin vrlo lako daljinski možete aktivirati LED blic. Isto tako, moguće inicirati video zapis i tako trajno zabeležiti određene trenutke tj. aktivnosti.

Video nadzor ne bi bio to što jeste da nema tehnologiju detektovanja kretanja. Ona omogućava Alfred korisnicima da budu obavešteni kada kamera detektuje aktivnost ispred sebe. Dakle, korisnici ne treba često da pokreću aplikaciju kako bi proverili da se nešto loše slučajno ne dešava. Oni će putem obaveštenja biti upozoreni kada se detektuje neki pokret ili neka aktivnost.

Veoma zanimljive funkcije su i aktiviranje noćnog režima, promena kamere sa zadnje na prednju i opcija mikrofon. Što se opcije mikrofon tiče, ona omogućava korisniku koji vrši nadzor da upozori potencijalnog razbojnika i spreči ga da načini još veću štetu!

Ukoliko se Alfred aplikacija koristi u svrhe baby monitoringa, onda je mikrofon veoma pogodan mame jer pomoću njega mogu smiriti ili utešiti bebu koja plače, odnosno koja počinje polako da se budi.

Super je i to što je moguće putem internet pregledača vršiti monitoring klikom na ovaj LINK, naravno, prijavivši se na Google nalog koji se koristi na uređaju koji funkcioniše u svojstvu kamere.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *