5 fenomenalnih Android aplikacija koje je napravio Microsoft

Microsoft je pre svega poznat po svom Windows operativnom sistemu za desktop i laptop računare, po svom OS za mobilne uređaje. Međutim kako je svetsko tržište prezasićeno sa uređajima koji rade na  Google Android operativnom sistemu, Microsoft je ugledao potencijal dodatne zarade na konkurentnim uređajima. Kompanija je napravila dosta Android aplikacija od kojih su neke dobile zaista dobre ocene korisnika.

Pogledajte još i: 5 iOS aplikacije koje Android ima odavno

Microsoft se primarno fokusira na produktivne softvere, i to se nije promenilo i kada su mobilna rešenja u pitanju. Jedan od najpoznatijih proizvoda koji kompanija nudi je Microsoft Office i on ne samo da odlično radi na Android uređajima, nego je i potpuno besplatan. Od 2014. Godine, Microsoft nudi i kompletan Office paket za Android (i iOS) i to 100% besplatno. Office Android aplikacija je dizajnirana da zadrži svoje Office korisnike tako što će im ponuditi prepoznatljiv dizajn na različitim platformama. Potpuno funkcionalne verzije Word, Excel i PowerPoint programa su dostupne za Android korisnike, kao i potpuna cloud integracija za dokumenta koja se već nalaze na Microsoft OneDrive-u. Aplikacije su optimizovane i za telefon i tablet, nude puno opcija za uređivanje, prilagodljive prezentacije i potpunu integraciju za email priloge.

Kada smo kod cloud servisa, Microsoft ima i svoju aplikaciju OneDrive za skladištenje fajlova. OneDrive korisnicima omogućava 5GB besplatnog prostora. Ako Vam je potrebno više, možete da izaberete neki od plaćenih planova ili automatski dobijate 1TB ako ste korisnik Microsoft Office 365 servisa. Ako slučajno niste zadovoljni sa OneDrive servisom, pogledajte koje su to još cloud storage aplikacije dostupne za Android. 

Microsoft Remote Desktop je odlična mala aplikacija za pristup Vašem računaru kada se nalazite u drugoj sobi ili čak niste ni kod kuće. Podešavanje je vrlo jednostavno i sa ovom aplikacijom imate pristup računaru, fajlovima i aplikacijama koje se nalaze na njemu.

Microsoft ima čak i svoj launcher za Android pod imenom Arrow Launcher. Arrow funkcioniše u pozadini, kontroliše izgled interfejsa na telefonu i daje brz pristup najčešće kontaktiranim osobama, podsetnicima, i potpuno integraciju sa Vašim Office dokumentima. Kompletnu recenziju aplikacije možete pročitati u našem članku: Microsoft Arrow Launcher za Android je neverovatno brz i dobar.

Skype je oduvek bio prvo rešenje za web video pozive i dopisivanje. Postoji mnogo duže od većine danas popularnih Android aplikacija i sigurno ili Vi imate svoj Skype nalog ili znate nekog ko ima Skype nalog. Skype za Android ima iste osnovne funkcije: video pozive, slanje poruka, slanje fajlova, 25 učesnika u grupnom ćaskanju, do 300 ljudi u grupnom dopisivanju…

Da li Vi koristite neku od ovih aplikacija na Vašem Android uređaju? Ili možda neku drugu aplikaciju iza koje stoji Microsoft?

Izvor: Smit Magazin

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *