HONOR 6X JE PRVI SMARTFON PREDSTAVLJEN NA CES 2017

Honor 6X je naslednik prošlogodišnjeg modela Honor 5X, i definitivno je smartfon koji će biti teško pobediti u odnosu kvalitet/cena ove godine. Honor 6X će biti u prodaji po ceni već od 249 dolara, što je za telefon ovakvih specifikacija, zaista neverovatno.

Kao što smo rekli, ovo je zamena za prošlogodišnji Honor 5X  i ima poboljšano metalno kućište, senzor otiska prsta, veliki 5.5 inčni HD ekran i, prvi u ovom cenovnom rangu, dual glavnu kameru.

Honor 6X će biti dostupan u dve boje: srebrnoj i zlatnoj. Prednarudžbine počinju od 4. januara a oficijalna prodaja kreće 10. ovog meseca. Dual kamera podrazumeva glavni senzor od 12MP i 2MP senzor polja dubine. Prilično pametan potez Huawei-ja jer na ovaj način daje mogućnost korisnicima da sami podese fokusnu dubinu i samim tim imaju odličnu fotografiju koja je spremna za deljenje na društvenim mrežama, bez potrebe za dodatnim foto filterima.

Odmah ispod se nalazi i kružni senzor za čitanje otiska prsta koji se vizualno odlično uklapa sa dual kamerom.

Ostale specifikacije uključuju osmojezgarni Kirin 655 CPU, 3GB RAM-a, 32GB skladišnog prostora, microSD card slot i 3.340 mAh bateriju, za koju Huawei tvrdi da isporučuje snagu za puna dva dana korišćenja.

Još jedno malo iznaneđenje je i da ovaj uređaj dolazi sa Huawei-jevim EMUI 4.1 koji je baziran na Androidu 6.0, obzirom da znamo da Huawei uveliko razvija novi interfejs zasnovan na Android 7.0 Nougat sistemu.

Izvor: Social Emotion

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *