Huawei najprofitabilniji Android proizvođač u trećem kvartalu

Strategy Analytics je predstavio novi zanimljivi izveštaj u kom prikazuje profit koji su ostvarili proizvođači pametnih telefona u trećem kvartalu ove godine.

Prema izveštaju, industrija pametnih telefona je u trećem kvartalu ostvarila profit od $9.4 milijarde. Apple kompanija je najprofitabilniji proizvođač sa najvećim delom od $8.5 milijarde, odnosno 91%. To je i očekivano jer su u ovom periodu predstavili nove iPhone 7 i 7 Plus telefone, Samsung je imao problem sa Note7, dok su kompanije kao što su LG, HTC i Sony ostvarile gubitke u svojim mobilnim odeljenjima. Ono što je interesantno je da se na drugom mestu, po prvi put, nalazi Huawei.

To znači da je Huawei sada najprofitabilniji proizvođač Android telefona. Huawei je ostvario 2.4% ukupnog profita, što je oko $0.2 milijarde. Kompanija je ove godine imala nekoliko dobrih proizvoda kao što je flagship P9 koji je prodat u 9 miliona primeraka, a tu je i nedavno predstavljeni Huawei Mate 9 koji po svemu sudeću u Evropi nema pravog konkurenta sa velikim displejom ( trenutno nijedan proizvođač u Evropi ne prodaje high-end telefon sa displejm većim od 5.5 inča)

Pogledajte još i: Otkup Android mobilnih telefona u Beogradu

Zanimljivo je da su tri vodeća Androd proizvođača iz Kine. I posle samo neka neko kaže da kineski telefoni ne valjaju, da nisu dobri, da je samo Samsung pravi Android i slično Da ne valjaju, niko ih ne bi kupio niti preporučio nekom drugom da kupi neki telefon kineskog proizvođača.

Šta Vi mislite o ovom izveštaju? Da li ste očekivali da će se Huawei naći na prvom mestu u Android svetu kao najproftiabilniji?

Izvor: SM

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *