Obustavljena proizvodnja Samsung Note 7 do daljnjeg

Samsung istražuje probleme pri kontroli kvaliteta Samsung Note 7 smartfona, nakon što je nastavljeno učestalo prijavljivanje problema sa baterijom koja može iznenada eksplodirati ili izgoreti. Nakon što se veliki broj prijavljenih slučajeva pojavio u SAD, u Kini se nakon nekoliko istih pristupilo povlačenju uređaja i zamenom baterija. Nakon toga, ipak je došlo do zapaljenja i nekoliko zamenjenih baterija te se južnokoreanski elektronski gigant odlučio da privremeno obustavi proizvodnju.

Pročitajte još: 5 novih iOS opcija koje Android ima odavno!

Prema izvorima iz Yonhap, novinske agencije iz Južne Koreje, do povlačenja je došlo nakon što je utvrđeno da su i zamenski modeli imali isti problem sa baterijom. U dogovoru sa nadležnim institucijama za bezbednost uređaja iz  Južne Koreje, SAD i Kine, pristupilo se obustavi proizvodnih traka. Samsungov zvaničnik je dao izjavu u kojoj se navodi:

“Ove mere uključuju Samsungovo postrojenje u Vijetnamu, za koje se veruje da je odgovorno za problem i globalnu isporuku falične serije modela Samsung Note 7.”

Preko vikenda, mediji  u SAD su izvestili o još 5 novih slučajeva samozapaljenja ovog uređaja. Nakon ovoga, T-mobile operater je obustavio prodaju Note 7 smartfona do daljnjeg.

Izvor: Social Emotion

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *