Evo šta je sve zanimljivo predstavljeno na CES 2017 sajmu!

Ovogodišnji sajam potrošačke elektronike – CES 2017 – je protekao onako kako smo svi očekivali – veoma uzbudljivo! Evo koji su to zanimljivi proizvodi predstavljeni, a da smo mi pisali o njima…

“Consumer Electronics Show” ili skraćeno CES je u prevodu sajam potrošačke elektronike. Ove godine, CES obeležava 50 godina postojanja. Međutim, to ne znači da se održalo 50 sajma potrošačke elektronike. Tačnije, prvi CES se održao u New York gradu, 1967. godine, početkom od 24. do 28. juna, u Hilton i Americana hotelima. Nekako su od samog starta televizori i radio tehnologije uvek bile u centru pažnje kada je ovaj sajam u pitanju.

Možda i jedini put, 1993. godine, CES je bio otvoren za javnost pa je tako bilo ko mogao doći i upoznati se sa novim tehnologijama. Od te godine, pa do ove, CES se održavao većinom u Las Vegas gradu, a uvek u California državi. Svi naredni CES sajmovi su bili zatvoreni za javnost i pretežno su novinari mogli prisustvovati kao gosti.

Jedna zanimljivost koja je obeležila ovogodišnji CES sajam je to da je novi Razer laptop, koji je još u fazi razvijanja, ukraden! Dakle, laptop koji je nosio naziv “Project Valerie” je nekako ukraden sa CES-a gde je nakon par nedelja osvanuo na kineskom sajtu na kom se prodaje po ceni od 21.700$. Razer je odmah po saznanju da im je laptop ukraden objavio da će “poštenom” ponalazaču dodeliti nagradu od 25.000$ što i nije suma novca koja bi nekog obradovala više od laptop mašine koja ima tri 4K ekrana i veoma snažne karakteristike!

Međutim, CES 2017 nećemo pamititi samo po ovom kriminalnom događaju, već i po mnogim zanimljivim proizvodima koji su tu predstavljeni. Evo liste proizvoda o kojim smo mi pisali:

Xiaomi MiTV 4
Xiaomi je je predstavio prvi modularni TV, vrhunskog dizajna, sa softverom koji koristi veštačku inteligenciju. Radi se o televizoru koji sve ostavlja bez daha!

Xiaomi je predstavio novi, modularni Mi TV 4 vrhunskog dizajna! [CES 2017]
NVIDIA SHIELD je dobio neke novitete u vidu novih dimenzija, novog kontrolera i daljinskog. Što se unutrašnjosti tiče, karakteristike su gotovo identične. Više o novitetima pročitajte na priloženom linku:

Novi SHIELD Android TV je sada kompaktniji, ima novi kontroler i daljinac! [CES 2017] (VIDEO)
Ko god da misli da TV box ne može biti bolji, vara se! AirTV Player je odličan TV box koji kombinuje emitovanje kanala preko neta, kao i emitovanje kanala preko antene! Pride, tu je i Android TV platforma, aplikacije i još mnogo toga!

Dish je predstavio novi 4K AirTV Player kojeg pokreće Android TV! [CES 2017] (VIDEO)

Flir One
Termalne kamere nisu potpun novitet, ali u svojstvu dodatka za Android uređaj jesu! Kompanija Flir Systems je napravila naprednu termalnu kameru koja može da detektuje tačnu temperaturu subjekta ili objekta koji fotografišete ili snimate. Više o svemu pročitajte na priloženom linku.

Flir One i Flir One Pro su nove termalne kamere za Android uređaje! [CES 2017]

BlackBerry Mercury
BlackBerry se vraća sa još jednim Android uređajem koji će mnogi obožavatelji fizičkih tastatura sigurno obožavati. Ima tu mnoštvo noviteta i zanimljivosti koje će privući pažnju čak i onima koji do sada nisu voleli ovaj brend. Više o novom BlackBerry Mercury telefonu pročitajte na priloženom linku:

Predstavljen prototip telefona “BlackBerry Mercury”! [CES2017] (VIDEO)

LG Stylo 3
LG je rešio da se još jednom oproba na fablet tržištu, srednje klase, ali sa uređajem koji sigurno neće eskplodirati! Više o LG Stylo 3 telefonu koji dolazi sa olovčicom pročitajte na priloženom linku:

LG Stylo 3 je novi, povoljni fablet srednje klase koji sigurno neće eksplodirati! [CES2017]

Snapdragon 835
Qualcomm je se opet vratio osmojezgranoj postavci kada je CPU u pitanju. Novi čipset sada ima mnogo noviteta, uključujući štedljivije CPU, GPU, novi BLuetooth 5 module, itd. Više o novom Snapdragon 835 čipsetu pročitajte na priloženom linku:

Qualcomm je predstavio nov čipset: Snapdragon 835! Moć i efikasnost na delu! [CES2017]

Coolpad Conjr
I Coolpad je imao čime da se pohvali na ovogdišnjem sajmu potrošačke elektronike! Ovaj put, rešili su da predstave budžetni pametni telefon koji će imati čak 3 GB RAM-a. O telefonu i ostalim karakteristikama pročitajte na priloženom linku:

Conjr – Novi Coolpad telefon koji ima 3GB RAM-a i koji vredi 170€! [CES2017] (VIDEO)

Honor Magic
Možda i najzanimljiviji telefon na CES 2017 je upravo Honor Magic! Radi se o telefonu koji je gotovo nemoguće špijunirati. On ima izvrsan dizajn, ali i veoma moćne karakteristike. Za sada je još koncept telefon, ali uskoro se može očekivati na tržištu Kine. Više o njemu možete pročitati na priloženom linku:

Honor Magic – Telefon iz lige intelektualaca! Cena i karakteristike. [CES 2017] (VIDEO)

Asus ZenFone AR i ZenFone 3 Zoom
Da se ne lažemo, Asusu je razvalio na CES 2017 kada su u pitanju pametni telefoni! Oni su predstavili prvi telefon koji VR i AR kompatabilan! Hej, malo li je? Pride karakteristike su mu ludo moćne! Reći ćemo vam samo ovo, ZenFone AR ima 8 GB RAM-a, a ostalo pričitajte na priloženom linku:

Asus je predstavio nove ZenFone AR i ZenFone 3 Zoom telefone! [CES 2017] (VIDEO)

Garmin Fenix 5
Prema svim kritičarima nosive tehnolofije, Garmin je na CES 2017 predstavio neverovatne sportske i fintes satove, za njega i nju!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *