Nema više Lenovo, ostaje samo Moto

Lenovo nije, uprkos svim naporima, uspeo da se pozicionira kao brend na tržištu mobilnih telefona iako je bio uporan u tome i dugo odolevao, da ne kažemo preživljavao. Zatim su pre nešto više od godinu dana kupili Motorolu, ime koje se vezuje za same početke celularnih aparata i koje je godinama, uz finsku Nokiu, bilo krem proizvođača mobilnih uređaja, sve dok ih Apple i Samsung nisu istisnuli sa tržišta.

Pročitajte još: Otkup Samsung Mobilnih telefona

Međutim,  pošto je pokušaj da se Lenovo ustoliči kao jedno od novih i pouzdanih imena, prelazi se na novu taktiku, svi novi mobilni telefoni, fableti i tableti ove kompanije, ubuduće će se proizvoditi pod poznatim M logom kompanije Motorola. Upitno je čak i da li će već najavljeni Lenovo telefon, zasnovan na Tango tehnologiji, ugledati svetlo dana pod tim ili novim imenom.

Ovo znači samo jedno: da se uz veliko “zbogom” opraštamo od serija Vibe, K-series i ostalih i da ćemo u budućnosti viđati samo poznati “Hello Moto” pozdrav na telefonima iz pogona kompanije Lenovo. Umesto ovih, čekaće nas novi uređaji iz serija G, Z i M.

Izgleda da se lutanje po bespućima obilnih tehnologija, šetanje po srednjoj klasi, eksperimentisanje sa Linuxom i različitim varijacijama dijagonala telefona i fableta, 2 u 1 uređaja, ipak nije pokazalo dovoljnim da se pronađe pravi smer razvoja.

Ostaje nam da vidimo da li će usmeravanje pažnje na Moto brend dati konkretnije rezultate.

Izvor: Social Emotion

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *