Sledeće godine stižu čak tri nova iPhone-a

Apple će sledeće godine na tržište izbaciti čak tri varijante iPhone-a, sudeći po izveštaju iz uvek dobro informisane kompanije za analitiku KGI securities. Jedan od njih će imati 5.5 inčni OLED ekran, kaže izveštaj, dok će ostala dva i dalje imati LCD panele, baš kao i iPhone 7 i iPhone 7 plus.

Pročitajte još: Otkup iPhone telefona u Beogradu

Dual kamera će biti u ponudi samo na većim, 5.5 inčnim modelima, dok će 4.7-inčni imati jednu kameru. Izveštaj, pak, ništa ne govori o mogućnosti da iPhone osme generacije bude bez vidljivih ivica oko ekrana. Ipak, KGI izveštava da imaju više informacija iz različitih izvora koji ukazuju na to da bi umesto dosadašnje kombinacije staklo-metal, sledeća generacija ovih uređaja trebala biti sva od stakla.

Ovaj izveštaj nije prvi koji govori o mogućnosti da vidimo tri modela Apple-ovog telefona sledeće godine. Takođe, nije prvi put ni da čujemo da se razmišlja o zameni LCD u OLED ekrane na novim modelima iPhone-a, ali to se za sada nije dogodilo. Ipak, Apple je već izbacio u prodaju neke proizvode sa OLED ekranom (Apple sat je jedan primer, a i Touch bar na novom MacBook Pro je takođe OLED ekran). Neki od glavnih konkurenata na tržištu, uključujući tu i Samsung, već ugrađuje OLED ekrane na svoje premium uređaje.

Izvor: Social Emotion

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *