iPhone 8 će moći da se locira čak i kada je ugašen!

Pronalaženje izgubljenog iPhone uređaja će uskoro postati mnogo lakše i uspešnije, a sve zahvaljujući nedavno nagrađenim patentom od strane U.S. Patent i Trademark Office-a!

Novi patent opisuje metodu koja određuje lokaciju iPhone uređaja nakon isključivanja što će opciju “Pronađi moj iPhone” (eng. find my iPhone) učiniti znatno korisnijom. Lopovi jednostavno neće biti sigurno čak i ako isključe telefon.

“Pronađi moj iPhone” opcija trenutno prikazuje sve registrovane uređaje i njihovu lokaciju na mapi. Ono što je bitno je da svi korisnici sami treba da aktiviraju opciju za pronalaženje telefona čim ga kupe. U suprotnom, pronalaženje telefona neće biti moguće. Međutim, kada se lopov domogne tuđeg telefona, on ga jednostavno isključi i izvadi mu SIM karticu što automatski onemogućava pronalaženje i lociranje uređaja. Apple će uz ovaj patent uspeti da se reši tog ozbiljnog problema i konačno stane na put krađi.

Pogledajte još i: >>> Otkup iPhone mobilnih telefona <<<

Kako se navodi u patentu broj “US20160323703”, koji je Apple aplicirao u maju mesecu 2016. godine, iPhone uređaj bi i nakon isključivanja mogao da emituje svoju lokaciju. Kako bi to bilo moguće, Apple bi napravio takozvani “tajmer” koji bi sa vremena na vreme uključio samo posebni čip koji emituje lokaciju. Tada bi taj čip utvrdio lokaciju i emitovao je na jedan ili više kanalado krajnjeg cilja.

screenshot_1

Email ili SMS poruke bi se koristile za emitovanje određenih kodova, fotografija, glasovnih poruka i sl.kako bi korisnik mogao da utvrdi lokaciju svog ukradenog ili izgubljenog telefona. Sve u svemu, slanje ovih podataka neće moguć sve dok se uređaj ne poveže na neki od dostupnih WiFi pristupnih tačaka.

Treba napomenuti i to da Apple još razmatra impementaciju ove tehnologije te je vrlo moguć scenario odustajanja. Ipak, ako uzmemo u obzir činjenicu da Apple vodi računa o bezbednosti svojih korisnika, ne bi nas čudilo da iPhone 8 ipak dolazi sa novom bezbednosnom funkcijom.

Izvor: Pametni Telefoni

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *