Ko je LeEco i zašto bi što pre trebalo da se upoznate sa ovim brendom?

Možda ste čuli za LeEco kompaniju (nekada poznata pod imenom LeTV). Ako živite u Aziji onda definitivno znate ko su i čime se bave, ali ako ipak živite malo zapadnije – Evropa i SAD – velike su šanse da sada prvi put čitate o njima.

LeEco je ogromna kompanija koja svaki dan postaje sve veća i veća, u Kini je poznata po svojim striming servisima koji su veoma slični YouTube-u i Netxflix-u i definitivno je kompanija na koju je potrebno obratiti pažnju.

Strategy Analytics je juče objavio brojke koje prikazuju rast Kineske kompanije koji je prilično impresivan. Predviđanja pokazuju rast od 541% u prodaji pametnih telefona od 2015. do 2016.godine, sa 3.9 miliona prodatih telefona na 25 miliona. Na ovaj način je LeEco postao jedan od najbrže rastućih proizvođača telefona,, a sve zahvaljujući dobrom hardveru po konkurentnim cenama i poboljšanoj distribuciji. Da bi stvar bila još interesantnija, LeEco je tek u Aprilu 2015. predstavila svoj prvi smartphone.

Jedan od glavnih ciljeva kompanije je da se probije na SAD tržište što je počela još u Aprilu kada je otvorila predstavništvo u SAD. Zatim je tokom leta izdvojila 250 miliona dolara za poslovni kompleks koji je pripadao Yahoo kompaniji i koji se nalazi u Kaliforniji.

Danas su i zvanično predstavili svoja dva nova telefona za SAD tržište – Le Pro 3 i Le S3. Tačnije oba telefona su već nekoliko nedelja dostupni na internacionalnom tržištu, ali su od danas zvanično prvi LeEco telefoni koji će se prodavati u SAD i to je ogroman iskorak u distribuciji i dostupnosti telefona ove kompanije.

Le Pro3 is LeEco flagship telefon, radi na Android 6.0 Marshmallow OS sa Qualcomm Snapdragon 821 procesorom, 5.5-inčnim Full HD displejom, ogromnom 4700mAh baterijom i 16MP kamerom. Cena za ovaj model je $399. Drugi telefon koji je kompanija danas predstavila je Le S3 koji stiže sa Snapdragon 652 procesorom, 32GB memorije, 3GB RAM, USB-C, 3,000mAh battery, 5.5-inčni Full HD displej, Quick Charge 3.0, 16MP kamerom i sve to za $249.

Izvor: SmitMagazin

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *