Neverovatni Xiaomi Mi MIX, ogroman ekran bez vidljivih ivica

Kineska kompanija je juče predstavila Xiaomi Mi MIX, novi telefon koji je zamišljen kao koncept ali je zapravo uspeo da ugleda svetlo dana i kreće u serijsku proizvodnju.Tehnička rešenja koja su izvedena u ovom smartfonu su jedinstvena pa Apple i Samsung, ali i ostali proizvođači, o ovome mogu za sada samo da maštaju.

Mi MIX ima jedinstven ekran koji su sami razvili, ali ga i sami proizvode, dijagonale je 6.4 inča sa zaobljenim ćoškovima, rezolucije 2040×1080 piksela, aspect ratio je 17:9 i sam displej zauzima neverovatnih 91.3% uređaja sa prednje strane! Na vrhu i sa strane ima jedva primetne ivice pa imate utisak da držite telefon koji je sav od stakla. Jedina značajno primetna stranica telefona je na dnu, gde su takođe smešteni i zvučnik ali i prednja kamera.

Xiaomi Mi MIX nema nikakve fizičke dugmiće na donjem delu telefona i prvi je smartfon ove kompanije sa kontrolama na ekranu. Šta više, odnos ekrana od 17:9 vam i dalje omogućava da upravljate putem on-screen dugmića, i uživate u sadržaju sa punih 16:9.

Slušalica i senzor blizine su u potpunosti sakriveni ispod ekrana što je potpuna novina u svcetu mobilnih telefona, prava revolucija, takoreći. Mi MIX koristi piezoelectric keramički drajver za slušalicu, a ultrasonični senzor za blizinu, što i jednom i drugom patentu omogućava neometan rad kroz sam ekran.

Telo ovog telefona je u potpunosti izrađeno od keramike, sa keramičkom poleđinom, keramičkim ramom i keramičkim dugmićima. Dizajn koristi fizičke spojnice, umesto lepkova i drugih hemikalija, kao ostali proizvođači. Industrijski dizajn potpisuje čuveni Philippe Starck.

Kada je hardver u pitanju, Mi MIX pokreće Qualcomm Snapdragon 821. Model sa skladištem od 128GB dolazi sa 4GB RAM-a, dok druga varijanta sa 256GB skladišnog prostora, ima čak 6GB LPDDR4 radne memorije. Ovaj drugi model ima i zlatni 18k prsten oko glavne kamere i senzora otiska prsta na poleđini. Glavna kamera je 16MP sa PDAF i 4K videom, dok je selfi kamera 5 megapiksela. Telefon takođe poseduje i Dual SIM povezivanje. Sve ovo napaja baterija kapaciteta 4.400 mAh sa Qualcomm-ovim Quick charge 3.0 sistemom brzog punjenja.

Xiaomi Mi MIX će se prodavati po ceni od 515 dolara u slabijoj, 128/4GB varijanti, dok će skuplja  256/6GB varijanta biti prodavana po ceni od 590 dolara. Obe varijante dolaze sa kožnom futrolom kao standardnim delom paketa opreme. Sa softverske strane, Sistem je Android 6.0 Marshmallow sa novim MIUI 8.0 Telefon će krenuti u prodaju 4. novembra u Kini a nema naznaka da će se prodavati i na drugim tržištima.

Nema sumnje da će ovaj telefon pomrsiti konce mnogima, ali i naterati konkurenciju da se pozabavi redefinisanjem dosadašnjeg dizajna svojih premium modela.

Izvor: Social Emotion

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *