Ovo su najbolji kineski telefoni!

Ako ste se pitali koji su to najbolji telefoni proizvedeni u Kini, onda vaš odgovor možete pronaći u ovom tekstu. Za neke od njih ste sigurno već čuli do sada!

Veliki broj ljudi i dalje smatra da su “kineski telefoni”, ili neke loše kopije original telefona, ili tamo neki “šnj” telefoni koji ne vrede ničemu… E pa to više nije slučaj!

Pogledajte još: Otkup kineskih mobilnih telefona

Poslednih par godina, kineski proizvođači telefona su zavladali planetom. Izbor je ogroman. I dalje postoje kopije, kao i loši kineski telefoni, ali tu su i neverovatno povoljni, a odlični telefoni. Ipak, mi danas nećemo govoriti o tim kategorijama, već o kategoriji “najbolji kineski telefoni”. Dakle, danas ćemo napravili listu najboljih telefona koji potiču iz Kine.

Xiaomi Mi 5 i Mi 5 Pro

Xiaomi je napravio pravu ludnicu na MWC 2016 sa svojim novim vodećim telefonma Mi 5 i Mi 5 Pro. Dizajn i karakteristike ovih uređaja su veoma impresivni.

Xiaomi Mi 5 model ima staklenu zadnju površinu, 32/64 GB interne memorije, 3GB RAM-a. Sa druge strane, Mi 5 Pro model dolazi sa keramičkom zadnjom površinom, sa čak 128 GB interne memorije i 4 GB RAM-a. Oba modela dele isti čipset: Snapdragon 820. Takođe, oba modela imaju kameru koja ima stabilizaciju slike oko četri ose.

Neverovatno niska cena za ovakav odnost kvaliteta je takođe jedna od prednosti ovih telefona. Varijanta od 32 GB košta 400$, dok varijanta od 64 GB košta 450$. Xiaomi Mi 5 Pro sa 128 GB košta nešto malo više, negde oko 510$.

Cene možete proveriti i telefon možete kupiti na Ali Expresu.

Xiaomi Mi Mix

Xiaomi je ove godine bila izuzetno vredna kompanija, a to se vidi po njihovim novim telefonima. Srećom po nas korisnike, ima ih u izobilju. Ne samo da su bili vredni, nego su u 2016 godini predstavili najviše inovacija. Te inovacije se konkretno ogledaju u Mi Mix modelu – telefonu koji nema ivice oko ekrana.

Da li se sećate prvog pokušaja Sharp kompanije da napravi telefon sa ekranom bez ivica oko nejga? Sećate li se Aquos Crystal telefona? Mora im se priznati da su oni prvi napravili takav telefon, a ne Xiaomi. Doduše, nije to bio baš uspešan pokušaj. Telefon je imao ogromnu “bradu” ispod ekrana što je dovelo do loše reakcije kupaca.

Naime, čak 91.3% prednje površine Xiaomi Mi Mix telefona čini ekran! Takođe, ovo je jedan od retkih telefona koji imaju ekran sa ćoškovima koju su polukružni. Naravno, pošto ne postoji ni malo prostora sa strane i iznad ekrana, kamera je smeštena na dnu. Isto tako, slušalica ne postoji već se koriste specijalni sistem vibracija koje emituju zvuk.

Ostale karakteristike su takođe impresivne pa tako Mi Mix sa 128 GB interne memorije ima 4 GB RAM-a, dok Mi Mix sa 256 GB interne memorije ima 6 GB RAM-a. Što se čipseta tiče, oba modela koriste Snapdragon 821. Kamera je 16 MPx zadnja, a 5 MPx prednja.

Cene možete proveriti i telefon možete kupiti na Ali Expresu.

Huawei P9

Za ovaj model ste 100% čuli, a uvrstili smo ga u ovu listu jer je Huawei proizvođač iz Kine. Još jedan razlog zbog čega je Huawei P9 na našoj listi je to što se radi o telefonu koji pravi fotografije sličnog kvaliteta onih fotografija koje su načinjene DSLR fotoaparatima.

Huawei je u saradnji sa Nemačkom kompanijom Leica napravio telefon sa dve kamere od kojih je jedna monohromna, a druga standardna. To omogućava precizan i brz fokus, kreiranje fotografija sa bokeh efektom i još nekoliko posebnih režima.

Naravno, kamera nije jedina prednost ovog telefona. Tu je i HiSilicon Kirin 955 čipset, 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Huawei P9 je premium telefon i on nosi visoku cenu, negde oko 550$, ali kada se pogledaju cene ostalih premium telefona, cena je opet povoljnija.

Ukoliko želite da saznate više i Huawei P9 telefonu, pročitajte naš detaljan test OVDE.

Cene možete proveriti i telefon možete kupiti na Ali Expresu.

Meizu Pro 5

Meizu Pro 5 jeste telefon koji vredi nešto manje od 500$, ali njegove mogućnosti u celosti opravdavaju cenu. Unutar sebe ima odlični Samsungov čipset, Exynos 7420, isti onaj koji koristi Galaxy S6 telefon. Meizu Pro 5 ima i 21 MPx zadnju kameru, 4 GB RAM-a, čitač otiska prsta koji se nalazi sa prednje strane i FullHD ekran dijagonale 5.7 inča.

>> Meizu PRO 5 – karakteristike i cene <<

Cene možete proveriti i telefon možete kupiti na Ali Expresu.

Lenovo Zuk 1

Može da se desi da nikada niste čuli za Lenovo ZUK Z1 telefon, ali on je širom planete itekako poznat. Ova serija je započela veoma uspešnu saradnju Lenovo sa Cyanogen kompanijom jer internacionalnu verziju ZUK Z1 telefona pokreće Cyanogen OS.

Lenovo ZUK Z1 ima FullHD ekran dijagonale 5.5 inča, Snapdragon 801 čipset, 64 GB interne memorije, 3 GB RAM-a, čak 4.100 mAh bateriju i 13 MPx zadnju kameru koja inače koristi Sony senzor. Za 220$ ovo uopšte nije loše, zar ne?

Cene možete proveriti i telefon možete kupiti na Ali Expresu

Lenovo Vibe P1

Lenovo Vibe P1 ima nešto za šta definitivno niste očekivali kod telefona koji košta oko 160$: to je baterija od 4.900 mAh! Ako pogledate ostale telefone, oni imaju skoro pa duplo manju bateriju, a cena je ili ista ili viša.

Ne, to nije sve. Lenovo Vibe P1 poseduje sistem brzog punjenja, čitač otiska prstiju, FullHD ekran dijagonale 5.5 inča i Snapdragon 615 čipset! Odlično za cenu koja nije viša od 160$.

Izvor: pametni telefoni

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *