Svi novi iPhone telefoni će imati bežično punjenje

Bežično punjenje postaje sve bliže stvarnosti svakim danom. Ovo će verovatno izazvati dosta problema u proizvodnji i porast cena, ali barem ćemo biti zaštićeni od grešaka poput one na Note 7.

Polako, ali sigurno, sve više i više informacija o novom iPhone-u se pojavljuje u javnosti. Trenutno se očekuje da će biti predstavljena tri nova modela ovog septembra. Dva bi bila predstavljena kao deo regularnog ciklusa novih iPhone modela, verovatno nazvani iPhone 7s i iPhone 7s Plus, dok bi treći telefon trebao da bude nešto zaista posebno.  Za sada se spekuliše da bi taj model mogao imati naziv iPhone 8, Pro ili X.

Već kruži dosta glasina o novostima koje bi trebale da se pojave na novom iPhone-u. Ako se one zaista ostvare, postoji mogućnost da će sledeći iPhone biti suviše dobar, a samim tim možda i suviše skup. Srećom, Ming Chi Kuo tvrdi da nema potrebe da budemo zabrinuti.

Analitičar smatra da će sva tri nova uređaja dobiti jednu od najbitnijih funkcija – bežično punjenje. Ovo je super vest, pogotovo što je do sada izgledalo da će jedino OLED model dolaziti sa takvom vrstom punjenja. Ipak, da bi Apple izbegao probleme, poput onih kakve je imao Samsung sa Note 7 modelom, Kuo tvrdi da je kompanija iz Kupertina morala da se pozabavi sa par problema.

Delovi koji se koriste za bežično punjenje stvaraju više toplote tokom punjenja, nego što je to slučaj kod standardnog procesa. Pored činjenice da nije dobra za bateriju, toplota može oštetiti i 3D Touch. Rešenje do kog su došli je da ga oblože tankim slojem grafita, koji je odličan za sprovođenje toplote na senzore koji štite osetljivu unutrašnjost telefona. Prema glasinama, pozadina telefona bi trebala biti od aluminijuma, a ne od stakla, pošto aluminijum mnogo bolje podnosi toplotu.

Kako god bilo, ovo rešenje može da eliminiše navedeni problem. Kuo je dodao da će Apple najverovatnije sve to sprovesti na način koji garantuje da korisnici neće osetiti dodatnu doplotu. Sa druge strane, ovo rešenje može da poveća cenu proizvodnje uređaja. Kuo smatra da će cena proizvodnje 3D Touch senzora porasti za 30-50%, zahvaljujući novim procesima, pa se postavlja pitanje da li će i koliko će Apple povećati cenu uređaja.

Cena je svakako osetljiva tema. Smatramo da će cena početnih modela verovatno biti slična trenutnoj, dok će model sa OLED-om sigurno biti skuplji, bez obzira na cenu senzora.

Napokon, glasine o iPhone-u 8 počinju imati kredibilitet. Kuo-va predviđanja su u skladu sa već poznatim glasinama da će proizvodnja novih modela početi ranije nego što je uobičajeno. Ako Apple planira da obloži ID Touch slojevima grafita, sigurno će im trebati više vremena da ispitaju telefon i da izbegnu bilo kakve moguće probleme.

Izvor: iMagazin

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *